Jehněčí kotletky na grilu * 10 jehněčích kotletek Marináda: * 2 lžíce pasty tandoori (nebo tandoori koření) * 50 ml bílého jogurtu * drcený koriandr * římský kmín * česnek * čerstvý koriandr Babaganoush: * 1 lilek * 1 červená cibule * 100 g rajčat * česnek * máta * olivový olej * citronová šťáva * sůl, pepř Suroviny na marinádu smícháme. Kotletky očistíme a naložíme (kosti necháme čisté – zbytečně nebudou černat). Marinujeme asi šest hodin a následně z obou stran grilujeme – maso by mělo být rovnoměrně propečené, ale zůstat uvnitř růžové. Podáváme s kuskusem, zeleninovým salátem nebo salátem Babaganoush: Lilek i se slupkou ogrilujeme, případně opečeme přímo nad plamenem a oloupeme. Smícháme s najemno nakrájenou cibulí, kostičkami rajčat a ostatními surovinami a ochutíme nasekanou mátou, česnekem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Maso předem naložte do marinády, nejlépe na několik hodin. Po úpravě na grilu bude pak šťavnatější a celkově se mnohem lépe propeče. Na grilu lze opékat i zeleninu, jako je lilek, myslete ale vždy na to, že při této úpravě jídla musíte dbát na čerstvost surovin více než kdy jindy.