KRÁLIČÍ STEHNA NA DIJONSKÉ HOŘČICI Dušená stehna. Foto: Dušená stehna.Foto: All Suroviny: 2 králičí stehna řapíkatý celer mrkev šalotka pórek stroužek česneku 2 dl bílého vína vývar smetana dijonská hořčice máslo rostlinný olej sůl, pepř rozmarýn Postup: Na oleji a trošce másla orestujeme osolená a opepřená králičí stehna. Jakmile chytnou zlatavou barvu, vyndáme je a v hrnci orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky (česnek nasekáme najemno). Až zelenina změkne, vrátíme do hrnce stehna, přidáme snítku rozmarýnu a zalijeme bílým vínem. Víno se po chvilce odpaří, můžeme přilít vývar, asi do 3. Necháme zavařit, poté plamen stáhneme a necháme pomalu vařit doměkka, cca 45 minut. Po uplynulé době maso vyjmeme a tekutinu přecedíme. Do hladké omáčky zamícháme trošku jíšky, aby zhoustla. Přidáme dvě lžíce dijonské hořčice a kapku smetany, nakonec přimícháme kousek másla a maso v omáčce necháme krátce prohřát. Servírujeme například s bramborami, těstovinami, se zeleninou, k omáčce se hodí cokoliv.